Ghana, Heroes of Tomorrow.

Morgendagens Helter.

Er i arbeid med å gjøre dette til en offentlig organisasjon, som er godkjent av myndighetene/Brønnøysundregisteret. Det er viktig for meg at dette gjøres riktig slik at det blir tatt seriøst. Jeg velger likevel å starte denne tråden nå. Mer informasjon kommer etterhvert!

Tanken bak GHOT, kommer fra gutten i >dette< innlegget. Han er inspirasjonen til å få til dette. Han er et av barna som jeg vil få sponset. Hele det innlegget er egentlig inspirasjonen til GHOT. Et utdrag fra det innlegget: […Så, for å stoppe fattigdommens vonde sirkel, må vi utdanne morgendagens helter. Alle barn har rett til skolegang. Til å utvikle seg. Vi vet aldri når en kur mot kreft vil bli oppfunnet. Hva om denne gutten/jenta sitter her i Ghana, og ikke har råd til å gå på skole?…]  Dette er en av grunnpilarene i GHOT. Bekjemp fattigdom, bekjemp sult – ved å utdanne morgendagens helter. Ved å gi et barn en ordentlig utdannelse, kan det hjelpe både seg selv, og mange andre, ut av fattigdom en gang i fremtiden. Gode ringvirkninger.

Det er et stort behov for det her, og jeg har kun kontakt med to barn/familier i gangen. Slik er det sikret at dersom jeg ikke finner sponsorer til de, er jeg i posisjon til å sponse de selv. Vil også presisere at dette er et frivillig tiltak fra min side. Dette betyr at alle pengene du bidrar med kommer direkte til ditt fadderbarn, uten behov for administrasjonsgebyr eller lignende. Jeg er bare et mellomledd som sørger for at dine penger kommer dit de skal.

Et personlig forhold til fadderbarnet ditt.

Jeg vil holde denne organisasjonen relativt liten. Tenke kvalitet over kvantitet. Fokusere på personliggjøring fremfor omfang. Jeg vil at du skal kunne ha et personlig forhold til fadderbarnet ditt, i den grad du selv ønsker. Med mulighet for å sende brev. Bursdagsgaver. Alle faddere kan vente seg oppdaterings-brev/mail hver termin, altså 4 ganger i året. Slik at du som fadder kan følge med på utvikling og å lære barnet å kjenne.

Skolegang er inndelt slik:

Daycare/Preschool: 2-4 år

Primary: 5-11 år

Junior High School: 12-15 år

Senior High School: 16-19 år

Daycare/Preschool er omtrent 100kr/mnd. Skolegang er et litt høyere beløp, grunnet skolebøker og papir-gebyrer. Selv om jeg ikke har de eksakte beløpene her og nå, så kan jeg si at det ikke er snakk om mer enn 50kr/mnd ekstra i Primary. (Oppdaterer så raskt jeg får tallene.)

Eneste jeg vil er at du tenker godt over om du vil sponse. Om dette er noe du vil gjøre på et langsiktig plan. Med langsiktig mener jeg til ditt eventuelle fadderbarn har gjennomført Senior High School. Om du finner ut at du av en eller annen grunn ikke har mulighet til å sponse lengre, er dette selvfølgelig helt OK. Men da ber jeg også om forståelse for at jeg sansynligvis ikke har mulighet til å finne en ny sponsor på dagen. Denne sponsingen er essensielt for at de skal kunne gå på skolen, og man kan derfor ikke bare avslutte når det passer en selv. Jeg tenker at 2 måneder avviklingstid er realistisk å gjennomføre, for begge parter.

Dette er et støtteapparat helt i startfasen, men det er noe jeg er villig til å satse på dette året for å bygge en sterk grunnmur. Slik at jeg lett kan fortsette fra Norge, og Mike kan ta over for meg her i Ghana.

Reklamer