Valg 2016.

Den 7. desember var det valg her i landet. Det har vært veldig spennende å få med seg, og å følge med på de siste månedene. Vi fryktet masse slagsmål og sutur-skader på sykehuset, men det var ganske rolig. I kirka forrige søndag brukte presten 30 minutter på å forklare hvordan de skulle stemple tommel avtrykket sitt på stemme-skjemaet. Better safe than sorry. Så onsdag var den store dagen. En dag mange her har gledet seg til. En dag mange har festet håpet sitt på.

Så godt som alle er politiske aktive her. Selv er jeg en NPP’er (New Patriotic Party). Mulig jeg er påvirket av Nsuta, og at hele den landsbyen støtter det partiet. Eller så er det fordi jeg vet at de er i desperat behov for en forandring. Hadde jeg bodd nord i landet, hadde jeg nok holdt med NDC (National Democratic Congress), det partiet som styrer nå, fordi de der nord har andre behov de ønsker å få dekket.

Stemmene ble talt opp torsdag, men først på lørdag ble det offentlig (tydeligvis så nektet de å annonsere hvem som vant valget, fordi de holdt med det nåværende partiet). MEN VI VANT!! Ghana får en ny president! Det er så mye glede å se rundt meg nå. Lørdag var hele landsbyen samlet ved et hotell i Nsuta, og vi danset hele natten. Alle kledd i partiets farger; rødt, hvitt og blått. Det er som om de feirer 17. mai og at Norge vant gull i alle grener under ski-VM på samme tid.

fb_img_1481160371040

Dette synet er ikke uvanlig i disse dager, NPP all the way. Nå er dette bildet hentet fra Facebook, men en slik kiste ble gravlagt her i Nsuta. Den var fylt med NDC-flagg og klistremerker. Snakk om å ta farvel med det gamle styret.

Selv nå, nesten en uke senere, danser menneskene (mer enn vanlig) i gatene. Det er smil å se på alles ansikt. Det er nytt håp å se i alles øyne.

Jeg sier som Siv Jensen;
Morna’, Mahama! Også må jeg bare få ønske Nana Addo lykke til som president fra 7. januar av. Selv om jeg denne gangen ikke vil merke eller se noe forandring, blir det spennende å se om det har blitt noe forskjell neste gang jeg kommer hit!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s