Carina lærer nye ting. #2

Har jo helt glemt å oppdatere denne tråden! Nummer 2 på lista over ting jeg har lært som er veldig typisk Afrika, rett etter å bære barn på ryggen; er å bære ting på hodet.

Det er ikke lett. I det hele tatt. Her bærer kvinnene gjerne en 60-70 kg uten problem. Jeg er ikke helt der, enda. Her starter de med å øve seg med det samme de begynner å gå, og så raskt de er rundt 4, så er de med å henter vann i en liten bøtte.

20161205_154707

Er det ikke vann i huset, blir vi sendt for å hente vann. Her med Nichole i Kumasi. Jeg vil nevne at vi måtte opp i tredje etasje her, og 50 liter vann er veldig skvulpende og tungt å gå med. Men vi fikk vann, og jeg fikk trent magemusklene!

Hjemme i Nsuta, dersom krana ikke fungerer, og tønnene er tomme, er vi nødt til å hente vann i en brønn. Ettersom at det er en landsby, er det litt lengre å gå enn i storbyen. Omtrent én kilometer hver vei, noe som er mer enn nok på hjemveien. Til gjengjeld så er det ingenting bedre enn å dusje med selvhentet vann.

20161205_154839

20161103_164024

Men det skal sies; å bære 50liter/50kg vann på hodet, er mye lettere enn å bære det i hendene! Skjønner ikke hvorfor vi ikke har forstått dette i Norge enda. Da jeg var i Norge i august, satte jeg symaskinen jeg kjøpte med fra Ghana på hodet mitt. Midt i hjertet av Trondheim. Tror dere jeg fikk mange rare blikk eller? Brydde jeg meg da? Nei.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s