Når jeg blir 66, først da slår livet til.

Okei, så har jeg ikke rundet 66 enda, men det er ikke langt unna. Jeg kan ikke huske sist jeg veide så mye, men jeg kan heller ikke huske sist jeg var så tilfreds i egen kropp. Det er ikke vekta som er det viktige egentlig, er det det? Det er hvordan vi har det med oss selv. Hvilke øyne vi ser på oss selv med. Hvilke øyne vi ser på andre med. Sommerkroppen 2017. Panikk i forhold til julematen. Hvorfor er det så stort press på kropp? Hvem bestemmer hva som er vakkert og ikke?

Jeg har gått opp over 10 kilo her nede, og jeg elsker det.

Jeg liker kroppen min. Hadde jeg veid 10 kilo mer, eller 10 kilo mindre, hadde jeg fortsatt elsket kroppen min. Fordi den er MIN. Jeg bor her. Jeg trives her. Før ville det ha vært krise. Mye takket være samfunnet og media, så steg alltid panikken i takt med vekta. Det er så feil. Kvinner SKAL ha former. Det er vakkert. Det er naturlig.

20161026_181045

De vil ha noen ekstra kilo på kroppen her. Det går selvfølgelig en grense for hva som er sunt, men kommer det en tynn fødende mor til avdelingen, vil folk tro at mannen ikke behandler henne bra nok. At jeg går opp i vekt, er et kompliment til mine vertsforeldre – for det viser at de behandler meg bra. At kroppen min har noen kilo ekstra, viser at den er i god stand til å bære frem et barn. Jeg spiser mye fett og karbohydrater her – men jeg spiser naturlig. Maten er ikke proppet full av kjemikalier og e-stoffer.

Det er en helt fantastisk følelse å leve i et land hvor det ikke finnes kroppspress. Ingen reklamer eller plakater som forteller deg hvordan du burde se ut. Hvordan du burde være. De fleste filmstjerner og TV-folk har former. Det er vakkert. Jeg er komfortabel med kroppen min her, men jeg er redd det kommer til å endre seg når jeg er tilbake. Tilbake til presset om å være tynn. Perfekt. Tilbake til et samfunn som forteller meg at jeg ikke er bra nok, dersom jeg ikke ser ut på en bestemt måte. Jeg er selvsikker på kroppen min her, men jeg vet ikke om den tryggheten vil bo i meg for alltid.

20161202_095147

Vet dere hva? Jeg ER bra nok. DU er bra nok. Vi er alle unike, egne mennesker, og det finnes ikke noe vakrere enn det.

Vi må begynne å ta et oppgjør med kroppshysteriet. Ikke bare hyle fra oss hver gang noen gjør noe kroppspositivt, men aktivt jobbe mot det konstant. Den beste måten å starte på, er å starte med oss selv. Så derfor har jeg en oppgave til deg! Neste gang du kommer ut fra dusjen, før du kler på deg. Gå bort til speilet. Ta en ordentlig titt på kroppen din. Bruk noen minutter for å betrakte den, uten å forsøke å gjemme den med hendene. Se på det du liker, og se på det du ikke liker. Så, se deg selv dypt inn i øynene og si; «Du er bra nok. Jeg er glad i deg.» Du trenger ikke å tro på det med det første, men gjør det likevel. Det vil gjøre noe i deg over tid. For vet du hva? DU ER BRA NOK. Du er nok i deg selv.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s