Obstetric emergencies.

.. and their management at the sub-districts.

20161029_173006

I går var jeg på en workshop hvor vi lærte om obstetriske nødsituasjoner. Workshopen var egentlig kun for jordmødre, men jeg var så heldig å få lov til å delta jeg også. Jeg suger til meg all kunnskap jeg overhodet kan – og dette var ordentlig interessant å lære om!

Kopiert fra google: Obstetrikk (fra Latin obstare å stå ved) er den kirurgiske spesialiteten som omhandler behandling av mødre og fostre under graviditet og fødsel. Obstetrikk omfatter også sykdommer i barseltiden, mens sykdommer hos barnet etter fødsel regnes under pediatri (barnesykdommer) og ivaretas av en pediater (barnelege).»

Jeg har lært hvilke faresignaler jeg skal se etter dersom det er en ektopisk graviditet, tiltak dersom store blødninger forekommer, hvordan kontrollere høyt blodtrykk, se tegn på at livmoren er revnet, vanlige tiltak ved PROM (Premature rupture of membranes).

Jeg har lært tiltak som har med fosteret å gjøre; ‘cord prolapse’, ‘fetal distress’ og ‘shoulder dystocia’. Og så mye, mye mer.

Dette var jeg heldig som fikk være med på! Selv om jeg ikke er jordmor og kan bruke det, så er det en kunnskap jeg er glad jeg sitter inne med. Kjekt å lære hvordan de håndterer nødsituasjoner i forhold til graviditet sør for Sahara også. Kjekt å vite hva man kan gjøre i slike situasjoner, tiltak som fungerer, når man ikke er så priviligert å være så utrustet som i Norge.

20161029_172826

20161029_173259

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s