Hendene mine er ikke store nok.

Kan dere tro at jeg har vært her ett år allerede? Det kan ikke jeg. Det betyr at jeg har under 3 måneder igjen. Aner dere hvor raskt 3 måneder går?? Jeg kjenner pusten stige bare jeg skriver det. Og jeg har utsatt å skrive dette innlegget i noen dager. 28. September var det akkurat ett år siden jeg flyttet fra Norge, for å rette nesen mot Ghana for første gang.

Jeg har blitt så glad i det landet her. I folkeslaget. I menneskene jeg tilbringer tid med hver eneste dag. I min andre familie. I de små hjertebarna mine. …Jeg gruer meg til å reise hjem. Det går et søkk i magen hver gang jeg tenker på det.

Mange ganger har jeg tenkt tanken på å bli. Og jeg har vurdert det også. Jeg hadde samme redselen tidligere. -Når var det, R?- Helt i starten på året, tror jeg. Men så klarte jeg å legge det i fra meg, slå meg til ro med at jeg en dag skulle hjem. Og jeg gleder meg jo litt også, til å komme hjem til familie og venner.

Da jeg reiste hit, visste jeg at alt kom til å være omtrent det samme den dagen jeg kommer tilbake til Norge. Her er det mer usikkert. Den dagen jeg kommer ned hit igjen, er det så mye som kan være forandret. Økonomien krasjer. Menneskene lider mye mer nå, enn bare for ett år siden da jeg kom. Døden er et mye mer kjent begrep her. Det er skummelt å skulle reise.

20161001_081221

Jeg har vokst så mye. Lært så mye om meg selv, og om andre. Jeg har fått et nytt syn på verden. Hvordan vil dette synsskiftet passe inn i Norge? Hvordan vil den nye meg takle mitt gamle liv?

Jeg prøver å nyte den siste tiden. Jeg prøver å ta til meg alt, fange opp alle minnene. Tiden bare renner ut som sand mellom fingre. Jeg klarer ikke fange opp alt. Hendene mine er ikke store nok.

… Men jeg skal nok klare det.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s