Gleden av å få velge selv.

Gjett om det ble noen glade barn på barnehjemmet på onsdag! Og tenk dere den gleden de større barna følte da de for en gangs skyld fikk VELGE sine egne sko og klær. Det er et privilegium jeg ikke tror de har hatt mulighet for tidligere.

20160908_182054

20160909_113352

Når gjennomsnitts-standarden på skoene var som dette;

20160908_182035

.. så er det ikke rart det var noen lykkelige sjeler som hoppet rundt Madam Maggies kontor. Se på de da. To lag med såler har gått opp. Men Yaw, eiern av disse hvite skoene, klagde ikke. Vet dere hva han gjorde? Han brukte skolissene til å feste sålene. Han la endestykkene på lissene under skoa, og så knøt de fast over tærne. Snakk om å gjøre det beste ut av situasjonen. Snakk om å ta vare på det man har. Være takknemlig for det man har. Hadde DU brukt disse skoene uten å klage, selv om det var de eneste skoene du eide?

Vi har alle noe å lære av Yaw, og alle de andre her nede. Jeg vil at du skal tenke på alle de tingene du har kastet, enten bare fordi du ikke ville ha det mer, eller det var litt ødelagt. Jeg skjemmes når jeg tenker på alle ting jeg har sløst med. Når jeg tenker på alt som er fullt brukelig, bare med en liten reparasjon.

Tenk hvor glad noen her i verden hadde blitt for alt jeg, og du, har kastet. Hvor mye vi tar for gitt!? Vi er noen bortskjemte, ufortjent priviligerte (unnskyld ordbruken) drittmennesker til tider.

20160908_182118

20160908_182238

Vær takknemlig for skoene du går i. Klærne som holder deg varm i kveld. Kveldsmaten du enten har spist, eller skal spise. At du har elektrisitet slik at du kan lese en bok i kveld. At du kan ligge godt og trygt under dyna di, i den myke senga di i natt. BARE VÆR TAKKNEMLIG.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s