Når man ikke vil bli syk.

Jeg har tenkt endel på dette med sykdom, og det er faktisk helt utrolig hvor lite jeg har vært syk disse 10 månedene! Med uvant klima, kultur, mat og andre holdninger til renslighet, så er det naturlig å forvente at kroppen ikke alltid er like enig. Jeg hadde mageinfeksjon i starten av desember, og en litt hissigere nå. That’s it. Jeg har ikke hatt malaria. Og det er jeg så glad for.

Før jeg dro til Ghana, var jeg på hyppig besøk hos Reisevaksiner i Trondheim. Jeg vil ta et innlegg for å takke de. Takke de for at de var med på å gjøre turen her mulig for meg. Fordi jeg de i disse månedene har holdt meg frisk. Nå har ikke jeg sprøyteskrekk, men om jeg hadde hatt det, så tror jeg at jeg har følt meg trygg i deres hender uansett.

Først – når man kommer inn døra? Det er som å komme på besøk hos en venn. Den åpenheten og varmen, kombinert med å være veldig profesjonelle, var noe jeg la merke til med en gang. Man merker at det er ikke bare en jobb, de har også tid til å møte deg.

Jeg tok jo endel sprøyter her før jeg dro til Tanzania i 2013 (for 3 år siden i dag sto jeg på toppen av Kilimanjaro!), og det er alltid like hyggelig å møte på det blide fjeset til Eli.

Noen samler på stempel i passboka, andre samler stempel i vaksineboka.

Noen samler på stempel i passboka, andre samler stempel i vaksineboka.

Den malaria-tabletten jeg tar, er en litt mindre brukt og med litt flere mulige bivirkninger (10% får alvorlig angst/tung depresjon visstnok). Fordelen er at jeg tar én tablett i uka, fremfor en per dag. Og jeg har ikke merket noen bivirkinger med Lariam. Jeg er kjempefornøyd, og som sagt; jeg har ikke fått malaria.

20160801_125954

Som liten ønsket jeg meg alltid himmelseng, og nå har jeg sovet under en i ti måneder. «Når du skal være der så lenge, så bør du ha det store nettet» sa Eli. Hun hadde rett. Jeg kan sove uten å få nettet i ansiktet. Det er stort og luftig, og selv etter litt hard medfart (små vertssøsken) så er det enda tett og beskytter meg for myggen.

20160801_130353

Reisekit’et mitt som har spart meg for mange myggstikk!

20160801_130705

Mamma får en av sine vaksiner hos Anne Lise.

Så var jeg så heldig å få Skype litt med noen av de ansatte ved Reisekontoret for et par måneder siden, da mamma og min minste søster var der for å vaksinere seg. Og jeg fikk være med inn da lillesøster tok sin sprøyte. Teknologien i dag, altså.

Reisevaksiner; Takk for at jeg kan reise uten å måtte bekymre meg. Takk for fantastisk service hjemme i Norge. Takk for alle råd, både til før avreise og under oppholdet. TAKK FOR AT JEG KAN REISE TRYGT.

20160801_125917

Har du planer om å reise? Dersom du bor i Trondheim og omegn vil jeg absolutt anbefale Reisevaksiner! Profesjonelle, vennlige og kunnskapsrike.  Facebook // www.reisevaksiner.no

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s