Sister Philipas Maternity Home.

I morgen er min siste offisielle dag ved jordmorhjemmet. Det føles ganske rart, egentlig. Jeg har lært så mye og vokst veldig siden jeg kom dit.

Fra å ikke kunne noe, klarer jeg nå å ha ansvaret for medisinutleveringene (dispensery) helt alene, og jeg klarer fint å sitte på innkomstkontoret (registrere, ta blodtrykk, veie og ta temperaturen) alene en hel dag.

Også de nydelige beibiene. Å være den første som får bære og håndtere et nyfødt barn er en fantastisk følelse. Fra å bare se på, har jeg vist meg læreevnig og fått mer ansvar der også. Jeg holder øye med mor til hun får pressrier, og henter jordmor. Mens mor presser måler jeg opp Oxytocin (sprøyte som settes i låret slik at morkaken skal komme lettere).

Etter at barnet er født, klipper jeg navlestrengen og bærer med meg barnet til ‘mitt’ bord. Slik har jordmor ansvar for mor og morkake, og jeg for barnet. Da tørker jeg, vasker, kler, pakker inn og bærer inn til mor på overvåkning.

Derfor vil jeg hylle disse fantastiske kvinnene jeg er så heldig å ha fått jobbet med de siste 4 månedene. De vil fortsatt gi beskjed hver gang det er en fødsel, så jeg er nok ikke helt ferdig der enda. Bildene er fra Joyces bryllup for et par uker siden.

20160515_151321

20160515_152522

20160515_152857

20160515_152727

20160515_152437

20160515_152005

20160515_152342


Jeg skal fremover starte med et nytt, viktig prosjekt! Det var en idé fra min side, som jeg la frem for prosjektlederen. Noe som ikke er gjort før -så vidt vi vet- i Ghana, så det er på høy tid at det blir tatt afære. Jeg kan si så mye som at det er relatert til barnevelferd.

På grunn av sensitiv informasjon som ikke kan havne i feile hender gjennom prosjektet – så blir jeg nødt til å passordbeskytte disse innleggene. Du skal selvfølgelig få passordet; bare send en melding inne på Facebook-siden, eller ta kontakt via mailen carinamonstad@hotmail.com. Når vi er ferdige, vil jeg fjerne beskyttelsen på alle innleggene.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s