Flykningkrisen i Syria vs. Sultkrisen i Afrika.

Nå skal jeg ute på litt tynn is her. Nå skal jeg frese litt fra meg. Jeg vil på forhånd advare om at du kan føle deg krenket etter å ha lest dette. Og om du føler deg krenket, så gratulerer da. Sitt der å føl deg krenket. Føl på det. Ta det inn. Jeg vil også presisere at dette innlegget på ingen måte gjelder dere alle.

Grunnen til at jeg sier at jeg skal ute på dypt vann er: Ene og alene fordi at jeg ikke har vært i Norge på et halvt år, og ting kan ha forandret seg. Og nå skal jeg uttale meg om flykningkrisen. Sånn. Da er det avklart.

Men vet dere hva? Jeg har vært i Afrika et halvt år, og det er derfor jeg våger meg ut på  denne tynne isen. Jeg har sett dette bildet -og flere lignende- bli delt utallige ganger på Facebook, OG JEG BLIR SÅ SINT HVER ENESTE GANG!!

CScwxanWIAARzl9

Jeg blir irritert bare jeg ser det bildet. Det burde heller stått «Sorry gutter, her får dere ikke noe hjelp.» Ja, Norge gjør mye bra for å hjelpe u-land, det er ikke det jeg sier. Men vi kunne ha gjort så mye mer. Og ikke kom her å fortell meg at du (evt Norge) hadde hjulpet disse guttene, dersom det ikke hadde vært flykningskrise i Syria. Disse barna sulter uavhengig av krisen pågående i Europa nå. Hvor mange år har det ikke vært sultkrise i Afrika? Og NÅ skal man begynne å bry seg om det? Blodet mitt bobler over fordi noen i det hele tatt drar sammenligning mellom Syria og Afrika. Jeg kaster opp.

Vet dere at barna sulter i Syria også? Det er krig. De har ikke tilgang på mat. De blir bombet. Skutt. Ribbeina stikker like mye ut som til de barna på bildet over her. De sulter, og samtidig blir de bombet. En utsultet treåring blir tvunget til å forlate hjemmet sitt i tynne tøysko. Forlate hele barnets oppfatning av trygghet, gå inn i uvissheten. Mødre blir tvunget til å sette barna sine på båter de ikke vet om holder hele veien over, fordi valgmulighetene er ute. Det finnes ingen annen utvei. Landet dere er i krig. De flykter fra sine landsbyer, fordi de er livredde sine landsmenn.

Tusvik & Tønne sa noe som var så spot on, at jeg skal forsøke å gjenfortelle det; «Skal vi liksom ikke slippe de inn, fordi de har en IPhone og 50 tusen på kontoen? Er man på flukt så er en mobil en hendig sak, for å få hjelp og for å kontakte de hjemme (hadde du vært på flukt ut i usikkerhet, hadde du ikke tatt med mobilen din da kanskje?) – og vet du hvorfor de har 50 tusen på kontoen? Fordi de har solgt absolutt alt de eier! Grunnen til at det er flest menn som kommer inn til Norge nå, er fordi at kvinner og barn ikke klarer den lange gåferden gjennom hele Europa. Mennene ofrer seg for å gå i forveien, så ikke barn skal fryse ihjel i de tynne klærne de har. Kaster vi ut disse mennene, så risikerer vi også å sende kvinner og barn ut på flukt igjen, eller at de blir stuck i flyktningleirene.»

Jeg spurte en av guttene her hva han tenkte om denne krisen. Og vet dere hva han sa? «De må gjerne komme hit. Vi har ikke så mye å tilby dem, men vi skulle ha tatt de i mot. Med 50.000,- så kan de leie leilighet og kjøpe mat, noe som til gjengjeld vil hjelpe oss med økonomien. Problemet er ikke at vi ikke har nok mat her, det er å ikke ha nok penger til å kjøpe den maten. Vi har ingenting, men vi er i det minste ikke i krig.» Det han sa rørte meg til tårer. Afrika er et helt kontinent bevis på det:

Der det er hjerterom, er det husrom.

Nå får Norge for (unnskyld uttrykket) faen åpne hjertene sine. Jeg sier ikke at vi skal åpne dørene fritt, men vi er såpass rike at vi har råd til å hjelpe så mange flere enn den lille smulen vi allerede gjør.

Men ikke sitt der i de trygge hjemmene deres å gjem dere bak denne muslim-redselen. Ikke vær så komfortable med det du har, at du ikke har rom for å ta inn de som trenger det. De er mennesker de også, hvilket gjør de én av oss. Integrer de i sammfunnet, lær de norsk. La de føle seg velkomne. Godta deres livstro, men ikke godta kriminell oppførsel.

Og dere som klager over at de klager over frokosten de får. Jeg tror ikke det er ment som klaging, men heller en annerledeshet. Hva spiser du til frokost? Tenk deg at du hadde vært på flykt, og kommet til Ghana. Den vanligste frokosten her er Kinki (mais- og kassava-grøt) eller Kokoti (milo- og mais-grøt). Veldig uvvant norske ganer. Hadde ikke du spurt om noe annet da?

Vi skal heller ikke glemme at siste terrorhandling mot Norge ble utført av en norsk mann.

Jeg har ei venninne som i flere måneder nå har vært inne på sider med usikre kilder, og flere ganger daglig lagt ut innlegg som dette;

Screenshot_2016-04-02-07-16-16-1-1

Screenshot_2016-04-02-07-14-39-1

Screenshot_2016-04-02-07-19-27-1

Så gratulerer, du og ditt kalde hjerte er herved slettet fra min venneliste. Hvor mange av disse usikre kildene tror du ikke det er IS som har stått for? For å drive skremselspropaganda. For å gjøre oss redde muslimene. Slik at muslimene ikke skal føle seg ønsket, og springe rett tilbake i armene på IS?

Hvordan ville du ha blitt tatt imot, dersom rollene har vært byttet?

Men så har jo jeg ikke vært i Norge på et halvt år. Jeg kan jo ta feil. Kanskje kommer jeg hjem til et helt annet Norge enn det jeg forlot. Kanskje kommer 3. Verdenskrig til å bryte ut om kort tid. Det kommer til å skje en gang uansett. Kanskje kommer verden til å gå under, hvilket ikke er rart etter utviklingen siden tidenes morgen. Elsk de muslimene som kommer til Norge nå. De er redde. De har gått gjennom hele Europa. De er helt alene i et fremmed land. De flykningene som kommer er ikke her for å skape ugangn, de er her fordi de flykter fra krig. De flykter fra IS. Lær de om vår kultur, fremfor å hive de på hodet ut.

2016-04-02 08.19.09

Og for guds skyld; SLUTT Å SAMMENLIGNE FLYKNINGKRISEN I SYRIA MED SULTKRISEN I AFRIKA. Det er ikke sammenlignbart. Det var vel egentlig det jeg ville fram til med dette innlegget.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s