Safety First.

I helgen var vi innom Palace Shopping i Accra. Ja, vi snakker kjøpesenter. Et stort ett. Et ordentlig ett. Etter norsk standard. Går det an å bli litt starstruck av en helt enkel bygning? Uansett. Inne på Shoprite, noe som er ganske likt Obs! i grunn, fant vi det jeg egentlig ikke visste at jeg hadde lett etter!

Jeg har jo vridd hodet litt etter hva man kan ha i uteområdet; under huskene, dumpen og rutsjebanen. I Norge ville det ikke være noe problem å finne noe. Her i Ghana er alternativene betraktelig minsket. Men der så jeg de. Soft tiles. Store, tykke, værsterke og i god kvalitet. Etter litt beregning fant vi ut at syv stk ville være nok.

2016-03-09 16.41.24

Så var det bare å finne en taxi som ville ha med alle oss fire, pluss syv store soft tiles. Her kommer grunn 1) for tittelen: Sikkerhet først. Den ironiske grunnen. For om hvor sikkert denne turen var, det vet jeg ærlig talt ikke. Vi ville i det miste ha havnet i soft tiles’ene dersom vi hadde kræsjet, og ikke ut frontruta. Det er da alltids noe.

2016-03-09 16.41.59

20160305_152221

Og vet dere? Det er akkurat dette vi trenger. Jeg er så glad for at vi fant de. Så her kommer grunn 2): De vil forhindre knuste skaller og brekte bein. De vil nok fortsatt skade seg, slik barn gjør, men nå slipper de å lande rett i betongen. Sikkerhet først, vet dere. Nå er barna trygge. Nå kan ‘mammahjertet’ mitt for ro, og la de leke fritt.

De er vannsikre, så om noen tisser, bæsjer eller kaster opp på de, er det lett å bare vaske det vekk. Lettvindt er bra på et barnehjem. Og, man kan ta de i bruk inne hos de minste når barna er inne.

Jeg lot noen av de større barna teste det ut da vi kom hjem, og de er så fornøyde og takknemlige!

2016-03-09 16.46.072016-03-09 16.44.352016-03-09 16.44.15

Nå er i alle fall barna trygge.

Min gode venninne Anita brukte sitt rakett-budsjett på Afrika-kontoen. Planen var å gi barna en nyttårsfest med kjeks og juice, men jeg kommer til å bruke de pengene på åpningen av Uteområdet istedet! Synes det passet bra.

Barnehjemmet fikk besøk på nasjonaldagen, og da tok de faktisk i bruk bord og benker på området. Madam Maggie’s eksakte ord var «.. it was marvellous!»

2016-03-09 16.46.53

Ting begynner virkelig å komme på plass nå, og nå er det bare noen småting som gjenstår.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s