Prosjekt: Uteareal.

Dette var noe av det første jeg reagerte på da jeg begynte å jobbe hos Mampong Babies Home – at barna ikke var ute. At de aldri forlot det rommet de var stasjonert på. Og da jeg så dette supre utearealet, visste jeg at dette var noe jeg måtte gjøre noe med. Det ville vært synd å la det stå ubrukt, først og fremst for de små.

Barn har behov for frisk luft. Jeg har lyst å gi de en mer stimulerende hverdag. La de få utfolde seg. La de få lov til å være barn. Å være innestengt på et lite rom hvert minutt av hver eneste dag, gjør barna konstant slappe og trøtte.

I den alderen de er i, burde de få muligheten til å være mer aktiv enn det de er. De burde stimuleres mer. Få lov til å bruke hjernen, og å trene motorikken sin. Jeg håper at barna med dette området lærer seg å dele, øve seg på å samarbeide, og får muligheten til å utvikle seg som de små menneskene de er.

Madam Maggie har godkjent de planene jeg har med tanke på utearealet. Så i dag har jeg fått prisoverslag på de forbedringene og endringene jeg har sett for meg! Alt materialet er valgt utifra tanken om at dette er noe som skal vare i lang tid fremover. Og alle prisene er inkludert lønn til arbeideren (som endte på omtrent 1600 NOK for alt, nedprutet fra opprinnelige 3000 NOK.)

  • Gulvet. Det er laget av betong. Vi trenger å tette igjen de hullene som er. Estimert pris: 170 GHC/400 NOK
  • Spiseområde. Inn i den ene romdelingen har jeg lyst til å lage et område slik at barna kan spise lunsjen sin ute. Her tenker jeg da å lage et tak, først og fremst slik at de skal få ly for den sterke sola. Og også slik at de kan spise ute i all slags vær. Taket må være solid nok til å tåle voldsomt regn, sterk vind, og torden & lyn. Jeg tenker at noe så enkelt som et blikktak er mer enn godt nok. Deretter har jeg snakket med en snekker om å lage bord og benker. Disse vi jeg male i sterke farger, slik at de er stimulerende for barna. (Prisen er ganske «høy», men med materiale som gjør at det kommer til å vare i 20 år fremover, er det ikke så mye likevel.) Estimert pris: 2787 GHC/ 6560 NOK
  • Dører. Vi trenger å kjøpe to dører. En inn til spiseområde, og en inn til lekeområde. På grunn av kraftig regn i regntiden, vil jeg lage disse i metall, slik at de vil vare lenge. Estimert pris: 325 GHC/765 NOK
  • Fikse opp huske og sklie. Disse apparatene er satt opp rett på betongen. Mammahjertet mitt (selv om jeg forsåvidt ikke er mamma enda) hadde ikke tålt å la barna leke slik, så her må vi få ordnet et underlag. Slik at hvis –Gud forby- at barna faller ned fra sklien, så slipper de å lande rett på betongen. Akkurat hva er vi fortsatt i tankeboksen om, så dette får vi komme tilbake til. Apparatene i seg selv trenger en oppdatering også. Noen av huskene mangler planker, sklien er preget av regnet, og .. ingen vil ha flis i rumpen. Disse trenger også et lag med maling. Estimert pris: Inkludert i «spiseområdet»
  • Uteleker. Dette trenger en oppdatering. De fleste bilene som finnes i dag mangler hjul, og er ubrukelige til sitt formål (selv om barna er like glade og leker med de). Vi skal prøve å reparere det vi kan, men noe må nok kjøpes nytt i tillegg. Estimert pris: Inkludert i «spiseområdet»
  • Friske opp med ny maling. Estimert pris: 150 GHC/350 NOK

Totalen vil komme på 3.432 GHC, noe som tilsvarer omtrent 8.000 NOK. Med de fantastiske 11,620,- som står på kontoen, er vi faktisk i mål allerede før vi har startet! Det er så fantastisk.

Så, her er bilder av hvordan utearealet ser ut i dag:

Inngangen til arealet.

Inngangen til arealet.

2016-01-05 07.17.40

Her er romdelingen som er tiltenkt til spiseområde.

Her er romdelingen som er tiltenkt til spiseområde.

2016-01-05 07.17.00

Lekerom.

Lekerom.

2016-01-05 07.18.23

Som dere ser, er det et kjempeflott område, som ikke brukes – og takket være dere der hjemme så kan barna snart få utfolde seg her! Er det ikke en god følelse? Følelsen av å gjøre en forskjell for disse barna? Dere er fantastiske helter i deres øyne. 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s