Møt mine hjertebarn. #FacesOfGhana

Jeg har tenkt å lage en ny kategori [link i menyen], kalt #FacesOfGhana. Ghanas ansikt. Her vil jeg introdusere dere for mennesker herifra, som gjør ekstra inntrykk på meg. Mennesker som sniker seg rett inn i hjertet mitt, og alltid kommer til å bli der. Mennesker som gjør Ghana til Ghana, med alt det innebærer. 


Og hva passer vel bedre enn å starte med hjertebarna mine fra barnehjemmet? 

Jeg har ingen favoritter av de, det føler jeg hadde vært urettferdig ovenfor de. De trenger alle like mye kjærlighet, og da er det dumt å favorisere. I starten trodde jeg at jeg kom til å få en eller to favoritter, men etterhvert som tiden går så sniker de alle seg inn i hjertet mitt på hver sin måte. De er så forskjellige og har alle sine egne personlighetstrekk som gjør dem spesielle. De tolv største på denne avdelingen har begynt å kalle meg Mamma, og det er en positiv greie sier Mødrene her. Det viser at barna har respekt for meg, og ser på meg som en trygg omsorgsperson. Ikke bare en hviting, liksom.

De større barna kaller meg Mamma Akua eller Mother – og de ansatte kaller meg Sister Akua. Jeg lyder alle navnene like godt nå. Akua er mitt ghanesiske navn, for onsdagsfødte jenter heter Akua. (Dere vet Kofi Annan? Han er født på en fredag(Kofi).)

Jeg innså at jeg har snakket om de, og vist bilder, men det er kanskje vanskelig for dere der hjemme å vite hvem som er hvem. Så her kommer en liten introduksjon av de alle sammen :-)

2015-12-18 06.27.11

Fedawus – f. 09.2013. Little monster. Denne jenta står definitivt midt i trassalderen. Hvilket sinne hun kan ha! Tror hun er større enn det hun er, og vil helst være med de største barna. Når hun er i godt humør derimot, er det få som slår henne. Sterk skapning, og tar lett et par pullups opp vinduskarmen for å se ut.

2015-12-18 06.24.13

Monica – f. 03.2014. Liker å tøye grensene. Selvstendig frøken. Synes det er veldig stas at jeg lar hjelpe til med å kle henne, selv om det tar veldig mye lengre tid. Hun har den herligste latteren.

2015-12-18 06.27.41

Priscilla – f. 04.2014. Fikk et godt øye til denne jenta med en gang, Martina skjønner det absolutt ikke. En troublemaker. Elsker å være ulydig, og gjør det gjerne med et stort glis. Jeg ler masse (både av og) med henne.

20151218_081113

Dentaa – f. 05.2014. Adent. Verdens nydeligste smil, og søteste personlighet. Forsiktig og omsorgsfull jente. Har veldig lys stemme. Dentaa er en av de mest selvstendige i flokken, og hjelper gjerne til med å samle inn tåteflasker etter mat. Bruker det ytterste leddet på lang- og ringfinger som smokk, og det synes jeg er så søtt. Dentaa roer helt ned og slapper ordentlig av når jeg bærer henne på ryggen, og kan sitte der i flere timer.

2015-12-18 06.10.50

Emmanuel – f. 06.2014. Big boy Ima var lenge eneste gutt blant småbarna, og det merkes god. At han er gutt, altså. Liker å plage sine søstre og å kjefte på de, men syns selvfølgelig det er verdens undergang når de plager han.

2015-12-18 06.16.06

Sharifa – f. 08.2014. Har de mest gjennomtrengende øynene i flokken. Hun ser rett inn i sjela di. Tror nok hun kan kunsten med telepati. «Se da, hvor søt og snill jeg er. Kom hit. Ta meg opp.» Akkurat slik tror jeg hun tenker. Alvorlig frøken, men har alltid et glis på lur. Gjør lite utav seg, og skal for alt i verden ikke be om oppmerksomhet- til tross for at hun er den mest sjalu og oppmerksomhetsyke av de alle.

2015-12-18 13.53.05

Suhuria & Hamdia – f. 07.2014. Suhuria kaller jeg for little monkey, hun er all over the place. En liten skapning med stor personlighet. Hamdia er størst av de i størrelse, men virker litt som at hun er minst. Tar veldig etter sin søster. Hamdia kan være et monster. Ler av kjeft, og kan være ordentlig ulydig. De kan krangle som pesten, men har tvilling-båndet og passer på hverandre. Søstrene crazy er innerst inne veldig kosete, bare de er i det rette humøret. Begge to har begynt å gå mens jeg har vært her.

2015-12-18 06.15.09

Patience – f. ukjent. Dette er en tenker. Hun er litt som meg, og trives veldig godt i eget selskap. Er en av de som har kommet inn i flokken mens jeg har jobbet her. Går ikke, kryper ikke, men bruker føttene og dra seg sittende bortover gulvet. Lite stimulert før hun kom hit, men har motorikken til en veslevoksen femåring i hendene.

2015-12-18 06.35.14

Princess & Priscilla – f. 12.2014 Det andre tvillingparet i flokken. Princess er gråteren (seriøst, alltid.), og Priscilla blir gjerne oppgitt av sin tvillingsøster. De gjør ikke så mye av seg, så lenge ingen plager de. Jeg har forøvrig aldri møtt et så tøyelig barn som Princess, leddene går i alle veier. Derfor har hun nettopp fått styrke nok i kroppen til å krype, mens Priscilla allerede reiser seg og står alene.

2015-12-18 06.16.58

Raquia – f. 12.2014. Heter egentlig Musharifa. My little Raquia. Klapperen i søskenflokken, hun klapper seriøst hele tiden. Har blitt litt eiesyk på meg, og er kjempesjalu når jeg gir andre oppmerksomhet. Ellers er hun alltid blid. Hun har så vakre øyne!

Så har vi de fire små. Jeg gleder meg til å få se de vokse opp mer!

2015-12-18 06.26.07

Emmanuella – f. 08.2015. Solstrålen som kan utskinne sola. Alltid i godt humør, så lenge hun ikke skal bades. I starten syntes jeg at hun var litt distansert, det var vanskelig å få øyekontakt med henne, og ikke riktig fulgte med så godt som alderen tilsa- men med mye stimulering på det området (noe så enkelt som en bamse eller en finger i bevegelse foran ansiktet) er det blitt mye bedre.

2015-12-18 06.25.18

Lawrencia – f. 08.2015. Snakker som en foss for øyeblikket, og har blitt så stor at hun har ordentlige latterkuler. Har lært å sitte! Vi to har mange stumme, dype samtaler mens jeg mater henne. Øynene hennes forteller så mye.

wpid-wp-1446734713941.jpg

Grace – f. 05.2015. Var redd for hvite da hun først kom hit, men nå smiler hun hver gang hun ser meg. Stille og rolig. Hun kan stirre deg inn i øynene med et blikk som sier ‘hvilken tulling er det der’, for å så to sekunder senere gi deg det største gliset.

2015-12-18 06.18.58

Kwabena/Yayi – f. 11.2015. Nyeste tilskudd i søskenflokken. Kom i forrige måned, fire dager gammel. Hvilken kraft en så liten tass kan ha i lungene!


Reklamer

4 kommentarer

 1. Herlighet, får lyst til å adoptere all <3 For en fantastisk sjel du er kjære deg, det må virkelig være livets reise du er på nå. Og så lærerikt!
  Kan jeg spørre om hvorfor det er så mange jenter på barnehjemmet? Er det som i Kina at jentene er uønsket, mens guttene sees på som kommende arbeidskraft?

  Liker

  1. Det forstår jeg godt at du får lyst til!
   Vet du, det spørsmålet stilte jeg meg selv. Men svaret er så enkelt at det fødes langt flere jenter enn gutter her. Ser det blant de voksne også, kvinnene er flertallet. Ift arbeidskraft så er det mye mer gjevnt fordelt her enn i Kina. Jenter og gutter kan fint gjøre den samme jobben. Jentene får mye ansvar hjemme her da, med barnepass, vasking av klær, laging av mat, ta oppvasken, o.l. :-)

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s