Adventstid og jul i heimen.

Jeg kan nesten ikke tro at det er Desember allerede. Hvor ble det av dette året? Og det faktum at jeg har vært i Ghana i to måneder allerede? Jeg kan nesten ikke begripe det. Tiden har gått raskt, og det føles ut som bare et par uker siden at jeg satte meg på flyet på Værnes. På den andre siden; når jeg betrakter alle minner, inntrykk, opplevelser og erfaringer hver for seg, så føles det som at jeg har vært her et helt år. Blir helt tidsforvirret her nede.

20151201_125858

Da jeg kom hjem på mandag, ventet en av mors pakker på meg, og den var pakket full med julepynt! I vår familie er vi (les:mamma) veldig glade i jula. Regner nesten med at juleboden (ja, du leste riktig) allerede er tømt og fått sine plasser, mamma? Mors juleglede har med årene smittet over på meg. Det er så hyggelig når hele familien samles. Holde på alle tradisjonene. Bare være sammen. Nyte hverandres selskap. Så nå har jeg fått opp litt julepynt på rommet mitt også. Til og med juletreet er ferdig pyntet (-:

20151201_130920

Det er vanskelig å få noe særlig adventsfølelse når det er 32 grader og solsteik ute, men ghanesiske spiller masse julemusikk. Julemusikk med en ghanesisk vri, haha. Og det roper ikke akkurat julestemning når jeg har fått minst 60 nye myggstikk på ett døgn. Definisjonen på selvkontroll må være å unngå å klø på de, det er jeg sikker på.

received_10153647158810236

Klokken tolv i går kom en ny pakke; julekalenderen min ♡ Snakk om å få den på hengende håret. Eventuelt hengende skjegget, siden det snart er jul. Og jeg tror dette blir den beste julekalenderen noen sinne! I går fikk jeg brev fra mamma og i dagens pakke ventet et kort fra min fantastiske lillesøster. Er så vanvittig takknemlig for den jenta der.

20151202_144509


I går fylte min venninne Vera 20 år, og det måtte jo feires! En av tradisjonene når det kommer til bursdag her i Ghana, er at alle gjestene kaster væske på bursdagsbarnet. Vann, øl, suppe (kald, riktignok) har ingen betydning, så lenge bursdagsbarnet blir våt. Påminn meg å ikke ha på noe hvitt på min bursdag, vær så snill.

IMG-20151202-WA0000

Og siden det var 1. Desember så spiste vi ribbe! Okei, ikke norsk ribbe, men svoren var i alle fall sprø. Ghanesere liker sterk mat, veldig sterk mat. Trodde både tunge og underleppe skulle falle av.

IMG-20151202-WA0001


Nå gleder jeg meg til sene, mørke kvelder. Sitte i lyset fra juletreet med en kopp te fremfor meg. Åpne og nyte dagens julekalender. Finne frem strikketøyet mitt. Ha en fin adventstid!


 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s