Den store reisen.


   DESTINASJON: GHANA. 

Da, dere. Noen vet det allerede, men nå er det på tide å gjøre dette offentlig. Jeg har nemlig vært i kontakt med en organisasjon som heter ‘Light for Children‘ en stund nå, som befinner seg i Ghana. Og det er blitt bestemt at den 28. September i år setter jeg meg på et fly og reiser sørover! Sommerfuglene leker sisten med hverandre i magen på meg. Tenk å få leve i femten måneder med afrikanske rytmer, savannens dronninger og med afrikanske diamanter. Jeg kommer til å utvikle meg så mye som person, og jeg kommer til å sitte igjen med inntrykk som vil prege meg resten av livet. Det er så mye positivt jeg kommer til å få ut av dette eventyret, og jeg gleder meg helt vilt! (Selv om jeg minst en gang i timen holder på å freake ut, og tenker «hva i alle dager er det jeg driver med?».) Minne- og opplevelses-banken kommer til å bli overfylt av den afrikanke kulturen, den flotte naturen og de herlige folkene.

Når jeg har ankommet Ghana, skal jeg hovedsakelig jobbe som frivillig på et barnehjem. Jeg starter min reise på ‘Mampong Babies Home‘, og så «tar vi det litt som det kommer». Jeg vet hvilke prosjekter jeg skal innom mens jeg er der nede, og jeg har en startplan å forholde meg til. Men den planen kan raskt endre seg, etterhvert som jeg får en følelse av livet i Ghana. Barnehjemmet er jo hovedprogrammet mitt. Jeg har også muligheten til å hjelpe ei jordmor der nede, som assistent. Min mor er jordmor, og det er et yrke som interesserer meg veldig. Lenge tenkte jeg på å utdanne meg til gynekolog, og jeg har ikke slått den tanken helt ifra meg enda. Mamma og jeg snakket om det for noen år siden – at vi skulle vi flytte til Ghana (var det ikke det, mamma?), og starte opp en gratis-klinikk der. Hun som sykepleier/jordmor, og meg som lege/gynekolog.

Avhengig av når det er nok frivillige tilgjengelige, kommer jeg til å være med på et prosjekt som heter ‘Preventive Child Sexual Assault workshop‘. Seksuelle overgrep mot barn er et alvorlig problem i Ghana, og tallene øker stadig. Ved å ut i grunnskoler og ungdomskoler, kan man gi barn kunnskap nok til å kjenne igjen hva seksuelle overgrep er, og hvordan de skal kjenne igjen faresignaler. Man gir de den viten om at det er galt, og at ingen fortjener å gå gjennom det. Og, prosjektet gir barna kunnskap og trygghet til å vite hva de skal gjøre dersom de blir utsatt for overgrep. To prosjekter som jeg også har sett litt på, er ‘Children with HIV Care and Support’ og ‘Street Children’. To spennende prosjekter som krever mye av en person både fysisk, og spesielt psykisk. Men derimot, man kommer til å sitte igjen med så ufattelig mye etter disse programmene. Et helt nytt syn på verden. En større kulturforståelse. AH, dette blir så bra.

map-ghana-africa-impMidt i Afrikas hjerte skal jeg snart bo!

Forberedelsene er allerede på god vei, men jeg kjenner at det er mye igjen og at jeg snart har grunn til å stresse litt. Alle vaksinene er i det minste tatt, og flybilletten nedover er bestilt og betalt!! Jeg kan nesten ikke vente til 28. September! Men – først er det sommerferie.

Reklamer

Én kommentar

  1. Jeg GLEDER meg til å følge bloggen din, og få ta del i dine opplevelser i Ghana. Det blir tøft at du blir så lenge borte, så langt unna. Men med bloggen føler jeg at du kommer litt nærmere likevel, og håper det kan roe mammahjertet litt når savnet blir for stort. For SAVNET vil bli STORT når lillejenta mi drar avgårde. Men, bli ikke overrasket om du får besøk :)
    Ja, vi har snakket og drømt om å jobbe i Ghana, nå kommer du et hakk nærmere den drømmen. En dag jobber vi kanskje som et «team» der nede.
    Go change a bit of the world, and follow your heart, my heart ❤️
    Mamma elsker deg, og er utrolig stolt av deg 😍

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s